Lijfstijl Centrum Dongen

Wat kan witlof toch lekker zijn

Frisse witlofsalade

 

Ingrediënten voor 4 personen.

 

Salade:                                                         

 

3 stronkjes witlof
1 appel (Elstar)
1 trosje druiven (150 gram)
½ komkommer
150 gram kaas
1 sjalotje
Handje walnoten (75 gram)

 

Dressing:

sap van 1 kleine citroen
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
1 dl. Olijfolie
peper
zout

 

Bereiding

Maak de witlof schoon, snijd het bittere stuk eruit en snijd de witlof in reepjes. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Halveer de druiven. Snijd de komkommer en kaas in kleine blokjes. Snipper de sjalot. Hak de walnoten in grove stukken. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen.

 

Leg de witlofreepjes in een schaal. Verdeel de gesnipperde sjalot, de appel, de komkommer, de kaas, de druiven en de noten erover heen. Sprenkel de dressing erover en schep alles door elkaar.
 

Serveertip

Deze salade is lekker als bijgerecht bij vlees, vis of bij een lekker stoofpotje, maar ook bij gourmet en BBQ kun je hem prima als bijgerecht serveren. Natuurlijk kun je dit recept ook als vegetarisch hoofdgerecht eten.

 

Terug naar overzicht