Lijfstijl Centrum Dongen

Hoe vitaal ben jij?

Om hier antwoord op te geven, moet je eerst weten wat vitaliteit precies is. Als je in het woordenboek kijkt, is het de mate dat iemand veerkrachtig is. Vitaal staat voor energie, levendigheid, levensgeest, levenskracht, levenslust, levensvatbaarheid en werkkracht. Vitaal zijn en blijven is dus belangrijk voor iedereen. 

 

Bruis jij van energie? Heb je plezier in wat je doet? Ben je vrolijk en loop je meestal met een glimlach op je gezicht rond? Ben je sterk en fit en kun je de hele wereld aan? Of voel je dit juist niet en loopt je batterij regelmatig leeg? Ben je moe en lusteloos en schiet je vaak in de stress?

 

Check hieronder hoe het met jouwe vitaliteit gesteld is. Blijkt de uitkomst minder positief, maar wil je wel weer meer energie krijgen, actief worden, je heerlijk fit voelen dan is het belangrijk om goed voor jezelf te gaan zorgen en je fysieke en mentale gezondheid te gaan verbeteren. 

 

Checklist 

 

Geef op elke vraag een cijfer tussen de 0 en 10

 

 1. Ik eet gevarieerd, voldoende en gezond (eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen).
 2. Ik beweeg elke dag tenminste 30 minuten en doe 2 maal in de week spier/botversterkende oefeningen.
 3. Ik zorg voor regelmatige rustmomenten en slaap goed (7-8 uur per etmaal). 
 4. Ik ben elke dag tenminste 30 minuten in de buitenlucht. 
 5. Ik krijg voldoende zonlicht op mijn huid (15 minuten per dag).
 6. Ik heb een sociaal netwerk. 
 7. Ik heb positieve gedachten.

 

Uitkomst 

 

 • Scoor je op meerdere punten een 5 of lager, dan is dat een teken dat je vitaliteit (nog) niet optimaal is. 
 • Heb je minder dan 42 punten in totaal? Jouw vitaliteit kan wel een oppepper gebruiker. Mijn advies zou zijn om je te laten ervaren wat het verhogen van je vitaliteit met je doet.  Bel ons voor een introductiegesprek om meer inzicht te krijgen welke verbeterpunten er zijn voor jou om fitter te worden en hoe je dat kunt doen. 
 • Zit je tussen de 42 en 56 punten in totaal? Met jouw vitaliteit zit het op hoofdlijnen wel goed. Bekijk eens welke deelgebieden relatief lager scoren en pak die aan. Ik help je er graag bij. 
 • Scoor je meer dan 56 punten in totaal? Ga zo door. Jij bent lekker vitaal bezig. Op naar de 70 punten! 

 

Wat is jouw score? Waar kan jij je vitaliteit nog verbeteren? Bel ons voor een afspraak en we maken samen een plan. Bel of mail ons op 0162 – 386 387 of info@lijfstijldongen.nl

Terug naar overzicht