Lijfstijl Centrum Dongen

Hmmmmmmmmmmmmm heerlijk zelf fruitijsjes maken

Waterijs maken met vers fruit

 

Recept 1.

 

Ingrediënten

 

Vers fruit naar keuze. Voorbeeld kiwi, aardbeien, sinaasappel, ananas en alle vruchten die je maar lekker vindt.

Water (zoveel als nodig. Zie bereidingswijze)

 

Bereidingswijze

 

Pureer ongeveer 125 gr. fruit per persoon, zonder pitten, in de keukenmachine. Voeg ongeveer 25% water toe bij de fruitmassa. Doe na nogmaals alle ingrediënten zorgvuldig gemengd te hebben, de fruitmassa over in een ruim bakje dat in de vriezer mag! Zet deze in de vriezer en werk elke 45 min. de ijskristallen los, zo vormt zich na ongeveer 3 a 4 uur een heerlijk sorbetijs. (TIP ijskoud in de keukenmachine vermengd met champagne, of een ander mousserende droge wijn een heerlijke spoom.)

 

 

Recept 2.

 

Ingrediënten

 

1 kiwi

1 verse pruim

1 nectarine (of perzik)

50 gr verse frambozen

50 gr verse bosbessen

50 gr verse bramen

150 ml diksap appel

150 ml water

 

Bereidingswijze

 

Schil en snijd de kiwi in dunne plakjes. Halveer de pruim en nectarine of perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Vul de vormpjes met al het fruit en druk een beetje aan. Leng het diksap in een kan aan met het water en schenk in de vormpjes. Zet de tapasprikkers in het midden. Laat de ijsjes in minimaal ca. 4 uur in de vriezer hard worden. Dompel de houder kort in heet water om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen. 

Terug naar overzicht