Lijfstijl Centrum Dongen

De spring is comming!

De Carnaval is voorbij en we gaan ons nu voorbereiden op de lente. Na al dat feestgedruis is je lichaam wel klaar om weer eens lekker verwend te worden. Een algehele “Body Check” biedt hierbij een uitkomst.

 

Hiervoor hoef je echt niet naar iemand toe te gaan. Je bent waarschijnlijk goed in staat om zelf je eerste check uit te voeren. Stel jezelf de onderstaande vragen. 

 

  • Ben ik voldoende uitgerust? Of voel me ik me elke ochtend bij het opstaan toch nog moe?
  • Zitten mijn kleren nog lekker of toch net ietsje te strak?
  • Ik baal van mijn snaai gedrag en zou liever de chocolade of chipjes eens willen laten staan?
  • Ik hoor zo vaak iets over een gezonde leefstijl, maar wat is dat nu eigenlijk?

 

Als je je in één of meerdere bovenstaande vragen herkent, kun je er zeker van zijn dat het je kan helpen iets aan je beweeg- en voedingspatroon aan te passen. Je dient je dus iets meer te verdiepen in een gezonde leefstijl. 

 

Wat is een gezonde leefstijl?

Bij een gezonde leefstijl kijk je niet alleen of je gezond eet, maar naar jou als mens. Hoe sta je in je leven, wat doe je voor werk, wat zijn je beweegpatronen en hoe makkelijk is het voor jou om te koken?

 

Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke facetten die bij iedereen terugkomen als je een gezonde leefstijl wil nastreven. De focus ligt nl. op het krijgen en/of behouden van balans tussen werk en privé. Dit houdt in dat je voeding, beweging en ontspanning in harmonie moet zijn.

 

Voeding

Natuurlijk kunnen we je bij Lijfstijl Centrum Dongen hier volledig mee helpen, maar het is ook goed om je zelf te realiseren wat je er zelf aan kunt doen. Hieronder enkele tips om elke dag gezond te eten.

 

Eet gevarieerd.
Eet minimaal 250 gram groenten per dag en 2 stuks fruit.
Drink voldoende water (mag ook thee of koffie zijn zonder suiker en melk).
Start elke ochtend met een ontbijt.
Eet 3x per dag voldoende, zodat je minder trek hebt in tussendoortjes.
Kies tussendoor voor een gezonde snack (fruit, yoghurt, rijstewafel, cracker)

 

Ontspanning

Naast een gezonde voeding is ontspanning erg belangrijk om de balans in het leven terug te vinden of te behouden. Dit betekent dat je voldoende nachtrust moet houden, maar ook dat je de tijd en ruimte moet creëren om leuke dingen te doen, waar jij als persoon energie van krijgt. Lees een goed boek, kijk naar een leuke film of ga gezellig wandelen met een vriend of vriendin. Ieder doet dit op zijn eigen manier en alles is goed, mits je je maar kunt ontspannen.

 

Bewegen

Veel mensen vinden het niet leuk om te bewegen. Veel gehoorde zaken zijn dat ze het niet leuk vinden om alleen te gaan, ze zijn geblesseerd, hebben medische problemen of weinig tijd. Als je het zelf moeilijk vindt om thuis oefeningen te doen, te wandelen of fietsen en/of je hebt al allerlei andere sporten geprobeerd, maar je houdt het niet vol. Vraag jezelf eens af hoe dat komt? Waar loop je nu echt tegen aan? Schaamte voor je lichaam? Je bent niet goed genoeg voor het team? Je hebt snel last van je rug of nek? Je hebt geen tijd om een halve dag uit te trekken om te gaan fitnessen of te gaan voetballen? Mogelijk kunnen wij je wel helpen. Bij Lijfstijl Centrum Dongen kost een goed trainingsprogramma je maar 2x 30 minuten per week. Je bent dus zo weer thuis. Sommige klanten blijven echter wel iets langer, omdat ze de koffie zo lekker vinden bij ons. 

 

Kortom de balans vinden tussen bewegen, voeding en ontspanning hoeft echt niet zo moeilijk of zwaar te zijn. Het leven moet immers wel een feestje blijven.

Terug naar overzicht