Lijfstijl Centrum Dongen

Zuurkool stamppot met knolselderij

Ingrediënten:

 

  • 1 liter water
  • 600 gram knolselderij
  • 700 gram wortels
  • 1 bouillonblokje
  • 500 gram verse zuurkool
  • 100 gram kruidenkaas
  • Zout en peper
  • 100 gram geraspte kaas

 

Bereiding wijze:

 

Zet 1 liter water op in een ruime pan. Schil ondertussen de knolselderij en de wortels in kleine stukjes. Wanneer het water kookt voeg de groenten en het bouillonblokje er aan toe. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Voeg vervolgens de zuurkool erbij en laat nog een 10 minuten koken. Als het goed is hoef je daarna nog maar heel weinig water af te gieten.

Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 °C  of 200 °C hete lucht. Prak je de zuurkool samen met de kruidenroomkaas. Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe. Doe alles in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven.

 

En klaar is je koolhydraatarme stamppot met zuurkool. Eet smakelijk!

 

Voedingswaardes:

 

277 calorieën
17 gram koolhydraten
13 gram eiwitten
16 gram vetten

 

Terug naar overzicht