Lijfstijl Centrum Dongen

Uien - pompoensoep

Ingrediënten

 

  • ½ pompoen 
  • 4 uien  
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 blaadjes laurierblad  
  • 1 theel. kurkuma 
  • 1 theell tijm 
  •  Teentje knoflook uitgeperst
  • 1 liter (groenten)bouillon 
  • 1 eetl. verse peterselie 
  • 1 eetl. verse bieslook 
  • Peper en zout 

 

Bereiden

 

Halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Snij deze in blokjes. Snij 2 uien in grove stukken en fruit ze in de olie in een soeppan samen met de laurierblaadjes. Voeg de pompoenblokjes, kurkuma en tijm toe en pers de knoflook erboven uit. Laat enkele minuten zachtjes bakken. Voeg de (groenten)bouillon toe, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Snijd 2 uien in kleine stukjes en bak ze in wat olie glazig. Houd deze apart. Haal de laurierbladen uit de pan en pureer de soep. Verwarm opnieuw en voeg peterselie, bieslook en gebakken ui toe. Voeg naar smaak peper en eventueel nog wat zout toe.

 

Serveer de uien pompoensoep met een sneetje zuurdesembrood.

Terug naar overzicht